^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

Neuromokslų Brain Bee olimpiada

Jau trečius metus Lietuvoje vyksta neuromokslų Brain Bee olimpiada anglų kalba, kurioje dalyvavo ir Molėtų gimnazijos mokinys Kajus Okunevas (IIa). Pirmas atrankinis turas vyko internetu sausio – vasario mėnesiais. Gimnazistas sėkmingai įveikė pirmąjį bičių varžybų etapą ir pateko į antrąjį - Nacionalinį turą, kuris vyko balandžio mėnesį. Šio turo metu Kajus ne tik aktyviai sprendė neuromokslų  srities užduotis, bet ir klausėsi paskaitų, kurias skaitė prof. Silvia Benavides Varela iš Padujos universiteto. Šioje paskaitoje buvo pasakojama apie naujagimių atmintį. Antrąją paskaitą skaitė dr. Caroline Garcia iš UKE. Joje mokslininkė kalbėjo apie įvairias neurologinių ligų diagnostines priemones (MRI ir t.t.).

Praeitų metų tarptautinės neuromokslų olimpiados trečios vietos laureatė  U.Birštonaitė pasakojo apie savo patirtį Brain Bee  olimpiadoje.

Olimpiados metu Kajus ne tik įgijo naujų biologijos žinių, bet ir tobulino anglų kalbos kompetencijas. Gimnazistas buvo apdovanotas pagyrimo raštu. Kajus  žada nenuleisti rankų ir kitais metais vėl dalyvauti olimpiadoje.

Biologijos mokytoja R.Mongirdienė

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.