^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

Įspūdingoji Slovakija

Birželio 4-7 dienomis grupė  I-III klasių gimnazistų buvo išvykę į pažintinę kelionę Slovakijoje. Pirmoji diena buvo skirta ilgai kelionei per Lenkiją į viešbutį „Hotel Satel“.  

Pailsėję po ilgos kelionės, antrą dieną iš ankstyvo ryto išvykome į Spiš pilį, kur grožėjomės gamtos vaizdais ir pačiu pastatu. Spiš pilis yra viena didžiausių tvirtovių Vidurio Europoje. Tai Slovakijos nacionalinis kultūros paminklas, įtrauktas į UNESCO saugomų Pasaulio kultūros paveldo paminklų sąrašą. Antrasis šios dienos kelionės taškas buvo Aukštieji Tatrų kalnai, nacionalinio parko kalnų kurortas Stary Smokovec. Funikulieriumi pasikėlėme į Hrebienok šlaitą (1285 m). Toliau mūsų laukė žygis kalnų takeliais, grožėdamiesi kalnų panoramomis, ėjome iki Šaltosios tėkmės įspūdingų krioklių. Trečiąją kelionės dieną po gausių pusryčių leidomės į įsimintiną pasiplaukiojimą autentiškais Tatrų krašto mediniais plaustais pro kalnus pratekančios Dunajeco upės vingiais. Gerėjomės kalnais, miškais ir gerai matomais geologiniais dariniais. Prieš akis išniro Pieninų dvasia vadinamos Trys karūnos, Erelio uolos, Septyni vienuoliai. Mus lydėjo vedliai, apsirengę tradiciniais kalnų gyventojų – goralų –drabužiais, kurie žino ne tik įdomių legendų apie šiuos kraštus, bet ir šmaikščių juokelių. Toliau lankėme Belianską  - stalaktitų - stalagmitų urvą. Užkopę į itin statų kalną, pasiekėme įėjimą į urvą. Šis urvas atrastas dar XVIII amžiuje yra didžiausias ir vienintelis - 3641 m. ilgio Slovakijos Aukštuosiuose Tatruose, į kurį įleidžiami žmonės. Gamtos per šimtmečius suformuoti vaizdai urvuose tikrai sužavėjo - įvairios formos ir dydžio stalagmitai, stalaktitai, požeminės upės ir ežerai, kriokliai, galerijos, ledo stulpai, puikios akustikos Muzikos salė, kurioje mėgavomės slovakiška muzika ir urvo vaizdais. Po ilgos ir aktyvios dienos atsipalaiduoti vykome į Vrobo terminius baseinus, kuriuose gausu sieros. Šie terminiai vandenys garsėja gydomosiomis savybėmis.

Ketvirtąją dieną pilni įspūdžių keliavome namo, grožėdamiesi ir atsisveikindami su Slovakijos kraštovaizdžiu. Aplankėme daug įspūdingų vietų, pamatėme tiek gražių vaizdų, kurie mūsų atmintyje išliks ilgam.

Už suorganizuotą įspūdingą kelionę dėkojame mokytojai Valerijai ir kartu su mumis keliavusioms mokytojoms Rasai ir Virginijai bei sveikatos priežiūros specialistei Daliai.

Visų keliavusių gimnazistų vardu  Rugilė IIIb kl. ir Augustinas IIIc kl.

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.