Naujienos

Europos kalbų diena Molėtų gimnazijoje

Rugsėjo 23 – spalio 1 dienomis mūsų gimnazijoje vyko veiklos, skirtos Europos kalbų dienai paminėti. Ši diena – tai proga plačiau informuoti apie didelę Europos kultūrų ir kalbų įvairovę, paraginti bet kokio amžiaus žmones mokytis užsienio kalbų.
IV klasių mokiniai susitiko su Rytų Europos studijų centro politikos analitiku, buvusiu mūsų gimnazijos mokiniu Justinu Kuliu. Abiturientai įdėmiai klausėsi Justino pristatymo apie Europos Sąjungos vietą nuolat kintančiame pasaulyje, šaltąjį karą su Kinija, neramumus Europos Sąjungos kaimynystėje, svarbias valstybes - žaidėjas ES, Višegrado ketvertą.
 
Trečiokai susitiko su mūsų bendruomenės naujoke, mokytojų padėjėja Oksana Paškovske, kuri nuoširdžiai pasidalino savo gyvenimo užsienio šalyse istorija, atskleidė aistrą kalbėti svetimomis kalbomis, kalbėjo apie kalbų mokėjimo privalumus. Oksana moka anglų, prancūzų, vokiečių ir italų kalbas!
 
Viešojoje bibliotekoje III-IV klasių mokiniai susitiko bei padiskutavo su užsienio reikalų viceministru Arnoldu Pranckevičiumi.
 
I-II klasių dailės pamokose vyko integruotos veiklos: mokiniai kūrė Europos šalių vėliavų kompozicijas iš gamtinių medžiagų (vaisių, daržovių, augalų ir kt.), piešė piešinius tema ,,Basomis po Europą“.
Užsienio kalbų pamokų metu vyko kalbų žaidimai, viktorinos. Buvo sukurtos emblemos mokiniams ir mokytojams, teikiama informacija koridoriuose ir kabinetuose.
 
Europos kalbų diena praėjo, tačiau veiklos tęsiasi. Dailės pamokose šiuo metu yra kuriamos emblemos EKD marškinėlių konkursui. Visi norintieji gali prisijungti, nes darbus galima siųsti net iki gruodžio 31 d. O prizai yra viliojantys.
 
 
Kviečiame dalyvauti!
 
Užsienio kalbų mokytojų metodinė grupė