Naujienos

Įspūdžiai iš projekto veiklų Ispanijoje

Vykusiame Molėtų gimnazijos seniūnų susirinkime, III-ių klasių gimnazistai: Emilija, Viltė, Darius, Gustas, Jokūbas ir Žygintas bei mokytoja Rita, projekto koordinatorė, pasidalino savo įspūdžiais iš vykusių programos „Erasmus+“ KA2 projekto „Debating as a new Approach to Learning“ Mokymosi, mokymo ir dėstymo veiklų Colegio Miralmonte (Ispanija) rudens atostogų metu.

Kiekvienas iš projekto dalyvių pasidalino savo mintimis, kaip ruošėsi šiam vizitui, ko jame išmoko ir kokios patirties įgijo. Mokinių nuomone visos mobilumo dienos buvo darbingos -  vyko veiklos, susijusios su debatais, kurių metu projekto dalyviai pateiktomis temomis turėjo paruošti kalbas su argumentais, paaiškinimais, pavyzdžiais, pasekmėmis ir pristatyti jas visiems. Paskutinę dieną vyko tikri debatai, kurių tema „Vanduo negali būti privatizuojamas“. Gimnazistai akcentavo, kad šiose veiklose įgijo ir patobulino viešojo kalbėjimo, argumentavimo, kritinio mąstymo gebėjimus, pastiprino anglų kalbėjimo žinias. Kartu vyko ir tarptautinis mokytojų susitikimas, kurių metu visų šalių (Italijos, Ispanijos, Slovakijos, Suomijos ir Lietuvos) mokytojai aptarė įvykdytas projekto veiklas, projekto biudžetą bei numatė kitų mobilumų datas ir kokias veiklas kiekviena projekto narė turės atlikti. Praktinius užsiėmimus keitė kultūrinė ir pažintinė veikla. Projekto dalyviai lankėsi Kartagenos senamiestyje, pilyse, pabuvojo Alikantėje. Kiekvienas iš projekto dalyvių sutiko, kad praplėtė savo akiratį, turėjo puikias galimybes bendrauti su kitų šalių bendraamžiais, susipažino su šalies istorija, architektūra.

Mokytoja Rita, projekto „Debating as a new Approach to Learning“ koordinatorė

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.