^Atgal į viršų

Molėtų gimnazija

Naujienos

Jaunųjų poetų konkursas „Raktažolė“

„Kūrybos bangose išlikti savimi – nesunku ...“ ( G. Adomaitytė ).

Kai pavasariniai laukai pražydo gelsvomis raktažolėmis, Zarasų Pauliaus Širvio progimnazijoje „suskambo“ jų „varpeliai“ – jaunieji Lietuvos poetai susirinko į tradicinę – jau dešimtąją – savo šventę, gavusią ir daugiaprasmį simbolinį pavadinimą – „Raktažolė“. Jaunųjų poetų konkursas „Raktažolė“ – šalyje gerai žinomas ir laukiamas projektas. Jis rengiamas Zarasų Pauliaus Širvio mokykloje nuo 1999 metų kas antrus metus. Projekto tikslas – telkti ir puoselėti šalies jaunųjų kūrėjų – poetų kūrybines galias.

Šiemet vertinimo komisija sulaukė 53 darbų, į baigiamąją šventę buvo pakviesta 15 moksleivių iš Klaipėdos, Šiaulių, Trakų, Joniškio, Elektrėnų, Molėtų, Utenos ir kitų Lietuvos miestų. Mokinių darbus vertino žinomi poetai, o vertinimo komisijos pirmininkė buvo kūrėjų sambūrių Rytų Aukštaitijoje iniciatorė Gintarė Adomaitytė, kuri sakė, jog visų konkurso dalyvių darbus skaitė atidžiai, vis prisimindama savo vaikystės bandymus – dabarties mokiniai tikrai rašo kur kas įtaigiau. Jie – laisvės vaikai, kurių ieškojimai kur kas laisvesni, o žodžiai drąsūs.   

Pirmą kartą šiame konkurse dalyvavo Molėtų gimnazijos IIb klasės mokinė V. Gečytė. Kartu su šventės šeimininkais Viltė ir kiti jaunieji kūrėjai skaitė savo poeziją jaukioje Stelmužės bažnytėlėje.

Grįžusių iš Stelmužės į mokyklą laukė apdovanojimai ir šventinis tortas. Džiugu, kad Viltės poezija įvertinta padėka. Tikėkime, jog Viltė ir ateityje mus džiugins savo kūryba, kuri yra labai nuoširdi, jautri ir tikra.

Šventė baigėsi. Jos dalyviai ir svečiai išsiskirstė. Jaunieji poetai išvažiavo į namus su pražydusia raktažole širdy.

Lietuvių kalbos mokytoja D. Sičiūnienė

   

 

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.