^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Naujienos

Po karantino apribojimų - kelionės

Smagu, kad pasibaigė kelionių apribojimai dėl COVID-19 Europos šalyse. Žmonės gali keliauti. Molėtų gimnazijos I-IV klasių mokiniai ir mokytojai du gegužės savaitgalius keliavo po Europą: vieną savaitgalį – po Estijos miestus Tartu ir Taliną, o kitą savaitgalį – po Vokietijos parkus: Serengečio ir Heidės bei Brėmeno  miestą.  

Molėtų gimnazijos mokinių ir mokytojų grupė Taline aplankė Domo katedrą, apžvalgos aikšteles, Tompea pilį,  praėjo „Trumposios“ ir „Ilgosios“ kojos gatvelėmis, grožėjosi Rotuše ir jos aikšte, Juodgalvių gildijos pastatais, aiškinosi, kodėl miesto gynybinės sienos bokštas vadinosi „Storoji Margarita“, o vartai -„Viru“. Grupę lydėjo puiki gidė. Keturiasdešimt keturių žmonių grupė aplankė „Hidrolėktuvų uostą“. Galima buvo apžiūrėti povandeninį laivą ir pasivaikščioti po kitus laivus, pabandyti pavairuoti lėktuvą, pamatyti vandens minas ir torpedas.

Kitą dieną laukė Tartu su Domo katedros griuvėsiai, XIII – XV a. Rotušės aikštė, Šv. Jono bažnyčia, Senoji observatorija, Tartu universitetas, „Angelų“ ir „Velnių“ tiltai, puikūs fontanai. Vėliau galima buvo puikiai praleisti laiką didžiausiame Baltijos šalyse mokslo centre AHHAA: galėjome pasivažinėti dviračiu ant lino kelių metrų aukštyje, išbandyti veidrodžių labirintą, liftu nusileisti į žemės gelmes ir pakilti lynu į aukštį.

Kelionė padėjo geriau pažinti Estijos ir Latvijos kraštovaizdį, susipažinti su Pabaltijo šalių istorija, pamatyti Talino ir Tartu savitą grožį.

Mokytoja V. Petrauskienė

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.