Naujienos

Tiltai gimnazijoje

Paskutinę dieną prieš rudens atostogas Molėtų gimnazijos mokiniai  ir svečiai iš Graikijos bei Ispanijos turėjo galimybę  vieni pirmą kartą, kiti dar kartą įsitikinti, kad makaronai spagečiai yra ne tik maistas, bet ir gera statybinė medžiaga. Dėl šios priežasties ne tik Lietuvoje, bet ir  pasaulyje vyksta čempionatai, kuriuose statomi tiltai iš  įvairiausių tipų ir dydžių makaronų.

Tą dieną susirinko šešiolika komandų, norinčių daugiau sužinoti apie tiltų inžinerijos šiandieną ir tiltų statymo fizikines „paslaptis“, suprojektuoti konstrukciją, pastatyti pagal ją tiltą iš spagečių bei sužinoti jo stiprumą. Renginio vedėjai  Nojus, Adomas, Žygintas, Laurynas patys ne kartą tiltus statė ir išbandė juos apkrova, todėl negailėjo praktinių patarimų. Džiugu, kad visi dalyviai išsikėlė idėją, kūrybiškai mąstė, buvo sumanūs, šauniai dirbo, o jų pastatyti tiltai buvo ne tik kokybiški, bet ir gražūs. Visos komandos pastatė po tiltą, jų manymu,  galintį atlaikyti kuo didesnę apkrovą sukoncentruotą tilto tarpatramio viduryje.

Visi - šaunuoliai.

O pagal tiltų stiprumą: didžiausią apkrovą išlaikė Molėtų gimnazijos III klasių mokinių komandos „Alantos koledžas“ tiltas, antrą  - mokinių iš Graikijos Korinto miesto „Patata“ komandos tiltas, trečią - Molėtų gimnazijos  II b klasės mokinių komandos „Auksinis dublis“ tiltas.

Gerų tiltų tobulinimo idėjų ir stiprių tiltų ateityje!

Renginį organizavusi ir kartu su mokiniais jį vedusi mokytoja I. Jančionytė.

J. Liubeckaitės nuotraukos