Naujienos

Gintauto Dzemydos paskaita-pamoka „Dirbtinis intelektas – naujos galimybės“

Kovo 23 dieną Molėtų gimnazijos I, III ir IV klasių mokiniai dalyvavo Lietuvos mokslų akademijos organizuotoje nuotolinėje akademiko Gintauto Dzemydos paskaitoje - pamokoje „Dirbtinis intelektas – naujos galimybės“. Dirbtinio intelekto tyrimai remiasi psichologijos ir neurologijos, matematikos ir logikos, komunikacijos teorijos, filosofijos ir lingvistikos mokslų duomenimis.

Gimnazistai susipažino su mašininiu mokymusi (angl. machine learning), dirbtiniu intelektu (angl. artificial intelligence, AI), sužinojo, kad dirbtinis intelektas skiriasi nuo įprastų kompiuterinių algoritmų tuo, kad gali pasimokyti ir, atlikdamas tą patį veiksmą, gali elgtis kitaip - sumaniau. Paskaitoje apžvelgtos naujos galimybės, suteiktos dirbtinio intelekto, duomenims tirti,  efektyvesni praktinių uždavinių sprendimo būdai, taip pat buvo aptarta vaizdų analizė, duomenų vizualizavimas, klasifikavimas, kompiuterinė tomografija, Deep Fake, gilusis mokymasis, satelitiniai vaizdai ir kt.

Taigi dirbtinis intelektas – naujų galimybių garantas ir, ko gero, jau šių dienų realybės dalis. Tikimės, paskaita paskatino gimnazistus domėtis, o gal ir sieti savo ateitį, tobulinant dirbtinį intelektą.