Naujienos

Nuoširdumo pamokų prisiminimai...

Pastarosiomis dienomis kartu su visa Lietuva geru žodžiu minime p. Almą Adamkienę. Ilgus metus aktyviai dalyvavę p.A.Adamkienės paramos ir labdaros fondo veiklose, jaučiamės turėję galimybę prisiliesti prie šio išskirtinio žmogaus gerumo, nuoširdumo, intelektualumo ir inteligencijos. Į jau veikiančio fondo veiklas Molėtų gimnazija įsitraukė nuo 2000 m. Bent penkiolika molėtiškių gimnazistų laidų dalyvavo tradiciniuose fondo renginiuose, akcijose, šventėse bei edukacijose. Dar ir šiandien bibliotekos fonduose turime nemažai grožinės literatūros kūrinių, ilgus metus gerą formą gimnazistams padėjo palaikyti sportiniai įrenginiai treniruoklių salėje. Kasmet mūsų mokiniai dalyvavo Kalėdų ir Atvelykio šventėse Prezidentūroje. Didžiavomės išleisdami savo atstovus į Lyderių, Verslo, Dailininkų mokyklų stovyklas ar projektą „Dainuokime kartu“. Sulaukdavome ir Kalėdų karavano savo kieme.

Fondas kartu su p.A.Adamkiene mokė mus ne tik imti, bet ir duoti. Visos trisdešimt penkios fondo mokyklos buvo skatinamos bendradarbiauti, draugauti, dalintis geromis emocijomis. Kasmet vis kitoje mokykloje vykdavo šventės, skirtos Vaikų gynimo ir Tėvo dienai. Šiuose susitikimuose, nors ir vykdavo menininkų bei sportininkų varžytuvės, vyraudavo bendrystės atmosfera. 2010 m. visas fondo mokyklas pakvietėme į Molėtus, kur praleidome linksmą, įsimintiną ir prasmingą dieną: dainuodami, sportuodami, mokydamiesi vieni iš kitų, susipažindami bei susidraugaudami.

Esame dėkingi p.A.Adamkienei už galimybę patirti, atrasti, suprasti ir išlaikyti ne tik materialius bei apčiuopiamus dalykus, bet ir vertybes, kurios sąmonėje ir širdyje išlieka ilgam.

Molėtų gimnazijos bendruomenės vardu

Gimnazijos administracija