Naujienos

Iš konferencijos „Kurkime ateitį kartu su VILNIUS TECH“ sugrįžus

Gegužės 30 dieną Vilnius TECH vyko moksleivių konferencija „Kurkime ateitį kartu su VILNIUS TECH“. Joje pranešimais žodžiu buvo pristatyti 21 mokinio iš įvairių Lietuvos mokyklų projektiniai darbai. Su savo atliktų projektų pranešimais dalyvavo trys mūsų gimnazijos mokiniai: Rugilė ir Kajus - „Įrankis įvairių skysčių tyrimui, naudojant šviesos lūžio dėsnį“ ir Linas – „Saulės jėgainių panaudojimo artimoje aplinkoje tyrimas“.

Visi darbai konferencijoje buvo suskirstyti į pasirinktas keturias pranešimų kryptis – Gamtos mokslai; Inžinerija; Matematika, statistika, ekonomika, finansai, verslas; Technologijos, menai ir kūryba. Nežiūrint skirstymo į kryptis, pranešimai buvo skaitomi visiems konferencijos dalyviams, po kurių mokiniai turėjo atsakyti į pateiktus komisijos, sudarytos iš Vilnius TECH dėstytojų, klausimus. Rugilė, Kajus ir Linas savo projektinius darbus šauniai pristatė. Šaunuoliai!

Konferencijoje visi jos dalyviai gavo balsavimo biuletenius. Balsavimas vyko už labiausiai patikusius darbus kiekvienoje pranešimų kryptyje atskirai. Taip kiekvienoje kryptyje buvo išrinkta po vieną labiausiai patikusį dalyviams projekto pristatymą ir konferencijos pabaigoje šie keturi darbai buvo apdovanoti specialiais prizais.

Vilnius TECH dėstytojų komisija iš visų pristatytų konferencijos darbų išrinko tik vieną, kuris buvo apdovanotas specialiu komisijos prizu. Šiuo komisijos prizu buvo apdovanotas mūsų gimnazistas Linas. Džiaugiamės ir sveikiname!

Visiems gimnazistams linkiu gerų idėjų kitų metų projektams.

                                                                                                    Fizikos mokytoja Irena