Sveikinimai ir padėkos

Vizitas Italijoje

Gavome linkėjimų iš „Erasmus+“ projekto „Inovatyvus ugdymas su STEAM“ dalyvių: „Mes vis dar Busto Arsizio mieste (Italijoje), Enrico Tosi ekonomikos mokykloje įsiliejame į tūkstantinę šios mokyklos bendruomenę. Kasdien pastebime vis daugiau švietimo sistemos ypatumų. Stebimės, kad gamtos mokslų mokiniai šioje mokykloje mokosi tik vienerius metus. Pavyzdžiui, jeigu baigę šią ugdymo įstaigą norėtų studijuoti mediciną, tektų nuotoliniu būdu savarankiškai analizuoti kursą ir gauti tai įrodantį dokumentą.

Mums netikėta tai, kad Italijos mokyklose kai kurie dalykai yra apmokami tėvų, pavyzdžiui medicininė ar psichologo pagalba, asmeninių planšečių nuoma. Kadangi ši mokykla vykdo mokinių atranką, kasmet patekti nori apie 600 mokinių, o toliau mokytis gali ne daugiau kaip 400. Ugdytiniai motyvuoti siekti kuo aukštesnių rezultatų. Susidomėjusios dalyvavome susitikime su grupe mokinių, kurie kuria informacinį turinį ir transliuoja jį bent trimis informaciniais kanalais. Stebėjomės jų užsidegimu, iniciatyvumu ir pasididžiavimu tuo, ką daro.“.

 
Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.