^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

Suvienyti muzikos

Tarptautinis „Erasmus+" tarpmokyklinių partnerysčių projektas „Looking out, Looking in“ suvienijo talentingus mokinius, muzikos mylėtojus ir jaunuosius kūrėjus  iš Graikijos, Prancūzijos, Ispanijos, Italijos, Škotijos ir Lietuvos, Molėtų gimnazijos, bendrai kūrybinei veiklai, sužadino domėjimąsi kitų šalių kultūra, o taip pat suteikė galimybę atverti kiekvienos šalies kultūros lobynus, pažinti šalies kultūrą, tradicijas, bendrumus ir unikalumą.

Bendrystės ir draugystės tiltas pradėtas tiesti karantino laiku nuotoliniu būdu, po to buvo tiesiamas Škotijoje ir Lietuvoje, gruodžio 4–10  dienomis – Graikijoje, Corinth mieste –neprasto grožio šalyje, kurioje daug saulės ir šypsenų.

Pirmąją projekto dieną šiltais plojimais, ovacijomis buvome sutikti bendruomenės Corinth mokyklos kieme. Molėtiškių komanda kartu su graikais susitikimą pradėjo muzikos, šokio ir teatro sinteze. Projekto dalyviai turėjo puikią galimybę išreikšti save bei išlaisvinti savo kūrybiškumą. Pabendravę ir parepetavę vykome susipažinti su antikiniu Corinth miesto paveldu. Vakarop aplankėme Loutraki miesto filharmoniją.

Jei būdamas Atėnuose neaplankai Akropolio, tai reiškia nebuvai Graikijoje. Antrąją projekto veiklų dieną dalyvavome puikiose istorijos pamokose Atėnų Akropolyje ir Akropolio muziejuje. Turėjome galimybę prisiliesti prie antikinio paveldo. Sužinojome daug įdomių istorinių faktų apie senovės Graikijos architektūrą, mokslą bei meną. Apsilankėme nuostabaus grožio Niarhos kultūros komplekso parke. Mėgavomės interaktyviomis erdvėmis, muzikiniais fontanais,  jautėme ore tvyrančią Kalėdų dvasią.

Trečioji projekto veiklų diena prasidėjo pasiruošimu koncertams. Vėliau mūsų laukė pažintinė kelionė į senąją Graikijos sostinę Nafplio. Pakeliui užsukome į  archeologijos muziejų po atviru dangumi Mikėnų mieste. Išgirdome daugybę legendų apie graikų dievus ir didvyrius, kurie ir įkūrė šį miestą. Apžiūrėjome karaliaus Agamemnono kapą. Tęsėme pažintį su Graikijos istorija.

Ketvirtadienį ir penktadienį įvyko koncertai Loutraki miesto Aleksandrio bei Corinth miesto koncertų salėje. Sveikinimo žodžius tarė Corinth menų mokyklos direktorė Eirini Karapata, Molėtų gimnazijos direktorė Rima Guobienė, garbūs svečiai. Pilnutėlėse žiūrovų salėse gimnazistai, vadovaujami muzikos mokytojos Rūtos Vekerotienės, turėjo garbę pristatyti savo tautos tradicinę  muziką, atlikdami šiuos kūrinius: lietuvių liaudies dainą  „Aušta aušrelė", sutartinę „Lioj saudailio vokaro", skudučiavome polką „Šok mergele kol jauna" ir kartu su partneriais graikais užgrota P. Bekerio polką. Buvo labai įdomu klausytis atliekamos  graikų tradicinės muzikos. Kalėdos jau ne už kalnų, todėl koncertą baigtas kartu atliekant kalėdines dainas. Koncerto dalyviai sutikti šiltais aplodismentais ir ovacijomis. Po koncerto gavome daugybę pagyrų ir komplimentų už programos originalumą.

Namo grįžome prisipildę pačių įvairiausių jausmų. Tai buvo fantastiškos bendrystės dienos, daug muzikos ir gerų emocijų, nepakartojamų įspūdžių ir dėkingumo partneriams už labai turiningą programą ir svetingumą.

Projekto komanda

Rūta, Rima, Danguolė

Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.