^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

Projekto „Inovatyvus ugdymas su STEAM“ veiklos Italijoje

Trys Molėtų gimnazijos mokytojos Vilija Dubauskienė, Vita Maželienė ir Valerija Mateikienė vis dar džiaugiasi įspūdžiais iš Italijos. Busto Arsizio miesto mokykloje, šiaurinėje Italijoje, jos lankėsi kovo 27 – balandžio 1 dienomis. Šią galimybę suteikė gimnazijoje vykdomas Erasmus+ projektas „Inovatyvus ugdymas su STEAM“.

Enrico Tosi mokykloje per keturias projekto veiklų dienas molėtiškės mokytojos lankėsi pamokose, dalyvavo susitikimuose su įvairių Italijos mokyklos skyrių atstovais. Susitikimuose susipažino su Italijos švietimo sistema, E. Tosi mokyklos išskirtinumais. Kadangi šioje mokykloje mokosi apie 2000 mokinių, tai ir veiklų įvairovė labai didelė. Tačiau ypač akcentuojama mokymasis ir pasiekimai. Nors pažymiai šioje mokykloje nerašomi, tik pabaigoje mokslo metų nustatomas pasiekimų lygis, visi mokiniai motyvuoti ir siekiantys tobulėti. Mūsų mokytojos atkreipė dėmesį į tai, kad visi mokiniai šioje mokykloje naudojasi individualiais kompiuteriais arba planšetėmis, kuriuos įsigyja patys arba nuomojasi iš mokyklos. Nors Busto Arsizio mokyklos mokytojai patys tik mokosi naudotis virtualios realybės akiniais mokymui, pristatė šių priemonių galimybes mūsų mokytojams.

Mokytojos grįžo į gimnaziją su naujomis jėgomis ir energija bei įsitikinimu, kad galima daug procesų mokykloje keisti, siekiant geresnės visos bendruomenės savijautos ir aukštesnių pasiekimų.

Projekto dalyvės Vilija, Vita ir Valerija

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.
Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.