^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

Partnerių vizitas Lietuvoje

Birželio 13-16 dienomis Molėtų gimnazijoje lankėsi „Erasmus+“ KA2 2020 m. tarpmokyklinių partnerysčių projekto „My culture in your school“, Nr. 2020-1-DE03-KA229-077445_3, partneriai iš Zespół Szkół Zawodowych im. Stanisława Staszica (Lenkija) ir Kaufmännische Lehranstalten Bremerhaven (Vokietija) mokyklų.

Pirmąją dieną vyko „ledlaužis“, pažintis su gimnazija, jos erdvėmis, istorija, sporto žaidimai bei turas po Molėtus. Antrąją dieną pradėjome nuo pažinties su tradiciniais lietuvių amatais ir dainomis „Meniškame kaime“. Visi projekto dalyviai turėjo galimybę pasijusti tikrais menininkais ir sukurti savo paveikslą iš vilnos. Po gražaus kūrybinio proceso visi išėjo į kiemą ir tarptautinėse grupėse kūrė gyvas skulptūras. Po pietų dalyviai vyko į Anykščių pusę, kur Aukštaitijos profesinio rengimo centre buvo supažindinti su profesijomis, kurias galima įgyti, apžiūrėjo mokymosi erdves. O Anykščiuose, nusileidę vasaros rogutėmis ir pasivaikščioję po „Lajų taką“, smagiai užbaigė dieną.

Ketvirtadienį, trečiąją partnerių vizito dieną, dalyviai vyko į Lietuvos etnokosmologijos muziejų bei Mindūnų apžvalgos bokštą. Grįžę į mokyklą kūrė filmus „Lithuania through your eyes“, kuriuose naudojo savo pačių darytas nuotraukas ir vaizdo medžiagą, o vėliau vyko šių filmų pristatymai. Penktadienį projekto „My culture in your school“ dalyviai vyko į Vilnių. Molėtų gimnazijos mokiniai buvo gidais savo svečiams iš Vokietijos bei Lenkijos ir aprodė istorines Vilniaus vietas: senamiestį, Prezidento rūmus, Valdovų rūmus, Vilniaus Šv. vysk. Stanislovo ir Šv. Vladislovo arkikatedros baziliką, Vilniaus universitetą ir kitas mums visiems svarbias ir mūsų kultūrą atspindinčias vietas.

Visą savaitę bendravome įvairių veiklų, užsiėmimų metu ir laisvu laiku. Tai mus visus suartino, tad galų gale, visiems buvo sunku išsiskirti. Tačiau, išsiskirdami su savimi pasiliekame gerus prisiminimus, naujų žinių ir stiprių ryšių.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.
Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.