^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

Projekto veiklos Lenkijoje

Balandžio 17-21 dienomis „Erasmus+“ KA2 2020 m. tarpmokyklinių partnerysčių projekto „My culture in your school“, Nr. 2020-1-DE03-KA229-077445_3, dalyviai iš Molėtų gimnazijos ir Kaufmännische Lehranstalten Bremerhaven (Vokietija) mokyklos dalyvavo veiklose Zespół Szkół Zawodowych im. Stanisława Staszica mokykloje, Grybow mieste (Lenkija).

Pirmoji diena prasidėjo šokio ritmu! Mazurka, polonezas, krakoviakas ir kiti tradiciniai šokiai - tai neatsiejama lenkų kultūros dalis. Partneriai išradingai ir išsamiai pristatė Lenkijos istoriją, tautinį kostiumą, tradicinius šokius ir dainas. Ir mes kartu mokėmės šokti ir dainuoti - tai puikus būdas pažinti kitą kultūrą! Antrąją „Erasmus+“ projekto „My culture in Your School“ dieną aplankėme Zakopanę - nuostabaus gamtos ir senosios tradicinės architektūros grožio kurortinį miestą Tatrų kalnuose! Turėjome tikrą išbandymą - pėsčiomis kopėme į Gubabuvkos kalno viršūkalnę, kuri iškilusi per kilometrą virš jūros lygio! Įspūdingas vaizdas, atsivėręs nuo viršūkalnės, užgniaužia kvapą ir užaugina sparnus! Tatrų didybė ir grožis atperka viską!

Trečiąją diena projekto dalyviai buvo pakviesti pasivaikščioti po pavasarėjančią Krokuvą. Pasigrožėti didingo miesto architektūra ir kultūros paveldu bei kartu paklaidžioti Vieličkos druskos kasyklos labirintais. O paskutiniąją - nuo pačio ryto apžiūrėję Zespol Szkol Zawodowych mokyklos erdves, rungėmės tinklinio varžybose. Laimėtojais tapome visi! Pasitikrinę per šią viešnagę sukauptas žinias, išskubėjome į autentišką kaimo turizmo sodybą. Šokome, dainavome lietuvių, vokiečių ir lenkų liaudies dainas ir dar kartą įsitikinome projekto šeimininkų svetingumu ir vaišingumu!

Užsimezgusi draugystė dar tęsis Lietuvoje birželio mėnesį. Nekantriai lauksime atvykstant mūsų partnerių kaimynų iš Lenkijos ir Vokietijos.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.
Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.