^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Naujienos

Projekto veiklos Vokietijoje

Lapkričio 13-18 dienomis išvykome į Vokietiją, kur susitiko visi „Erasmus+“ KA2 2020 m. tarpmokyklinių partnerysčių projekto „My culture in your school“, Nr. 2020-1-DE03-KA229-077445_3 partneriai iš Lietuvos, Lenkijos ir Vokietijos. Pristatėme savo mokyklas, veiklų metu diskutavome apie mūsų kultūrų skirtumus ir panašumus. Dalyviai kartu atliko užduotis Bremerhaven mieste. Lankėmės viename iš didžiausių Europos jūrų uostų Bremerhavene, svarbiame Vokietijos eksporto ekonomikos centrų. Turėjome puikią galimybę pamatyti visą uosto veiklą iš arti.

Antroje dienos pusėje apsilankėme „Klimahaus“ centre. Tai šiuolaikinis meteorologijos centras su interaktyviomis lankytojams pritaikytomis oro ir klimato ekspozicijomis. Pagrindinė muziejaus žinutė skirta lankytojui - kaip sulėtinti klimato kaitą ir išsaugoti gamtą. Prie to privalome prisidėti kiekvienas! Dienos pabaigoje apėmė dviprasmiškas jausmas, vienur didžiuojamės savo galinga pramone, aukštais technologiniais pasiekimais, o tuo tarpu už nugaros lieka gamta, kurią turime išsaugoti..... Tik žinodami ir suvokdami galime keistis ir keisti!

Lietus ir Brėmene lietus. Nors peršlapome kiaurai, bet tai nesutrukdė pamatyti Brėmeno senamiesčio grožio, kuris jau kvepia Kalėdomis. Džiaugiamės turėję galimybę apsilankyti Brėmeno Parlamente bei susitikti diskusijai su politikais, kurios metu parlamentarai atsakė į mums rūpimus klausimus, aptarėme aktualias šiai dienai temas, tokias kaip ekonomika, Europos sąjungos politika, karas Ukrainoje. Buvo smagu pasijusti tikrais parlamentarais.

Viskas kas prasideda turi ir pabaigą. Paskutinę viešnagės dieną praleidome Bremerhaveno KLA mokykloje. Diskutavome, atlikome įvairias užduotis, kurių metu dar labiau gilinomės į kultūrų unikalumą, etninius skirtumus, gimtosios ir anglų kalbos svarbą mūsų gyvenime. Priėjome prie išvados, kad „Erasmus+“ projektai suteikia galimybę pažinti kitas kultūras, paneigti mitus, atsikratyti baimių, būti tolerantiškiems, plėsti akiratį, gilinti kultūrinį suvokimą ir būti savo kultūros ambasadoriais.

Tariame „AČIŪ“ visiems šio projekto etapo dalyviams, nekantriai laukiame kitų susitikimų Lenkijoje ir Lietuvoje!

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.
Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.