^Atgal į viršų

 

Molėtų gimnazija

Lietuvių English (UK)

Mokytojai

Integruota pamoka su TŪM programos projekto partneriais

Šiandien, balandžio 10 dieną, gimnazijoje svečiavosi Molėtų rajono Žmonių su negalia draugijos nariai, kurie yra mūsų „Tūkstantmečio mokyklos“ programos projekto (TŪM) partneriai. Gimnazijos Įtraukiojo ugdymo grupės vadovė psichologė J. Laurinavičiūtė pakvietė partnerius dalyvauti integruotoje psichologijos (IV klasės mokiniai) ir etikos pamokoje (IIb klasės mokiniai, etikos mokytoja G. Meilūnaitė) bei Id klasės valandėlėje (klasės vadovė V. Mateikienė).
Šios draugijos pirmininkė M. Baliūnaitė pristatė projektą „Pažink negalią“, kuris skirtas supažindinti visuomenę su neįgaliaisiais. Ji pristatė draugijos veiklą, supažindino su jos nariais, aptarė, kokius sunkumus patiria žmonės su negalia, kai aplinkos infrastruktūra dažnai būna nepritaikyta neįgaliųjų poreikiams. Dažnai susiduriama ir su bendravimo sunkumais, kai žmonės, mažai pažindami neįgaliuosius, užuot padėję, tik sukuria jiems nepatogias kasdienes situacijas. Asmeniniai svečių pasakojimai stebino, kaip jie, susidūrę su savo negalia, atrado save lyg iš naujo, atskleidė naujus gebėjimus ir sėkmingai išmoko gyventi su patiriamais nepatogumais. Įkvepiantys pasakojimai buvo iliustruoti nuotaikingu spektakliuku.
 
Mokiniai klausėsi susidomėję, uždavinėjo klausimus, reflektavo. Šis susitikimas - liudijimas kiekvienam iš mūsų, kaip svarbu geriau pažinti vieni kitus, kad augtume supratingi, atjaučiantys ir empatiški.
 
Psichologė J. Laurinavičiūtė,
Įtraukiojo ugdymo grupės vadovė
Copyright © 2024. Molėtų gimnazija  Rights Reserved.